WMD Waterdag

10.00 - 16.00 uur De reus van Hoogeveen

Pas in 1928 kreeg Hoogeveen waterleiding. Eind februari 1928 was de watertoren klaar en kregen de eerste gezinnen water uit de kraan. Ruim 90 jaar later is de reus van Hoogeveen nog steeds in gebruik. Neem op 13 juli gerust een kijkje in de toren, maar In verband met de veiligheid is het niet mogelijk de toren te beklimmen.

Bijzondere gasten

In de watertoren broedt al meer dan 30 jaar een paartje torenvalken. Ook in 2019? Volg vanaf maart de belevenissen van de vogels op wmd.nl. Alvast een kijkje nemen in de watertoren?

Wilt u meer weten over het programma van de Waterdag? Bekijk het hier

Vertrek rondvaartboten

Bezoekers van het H3-festival kunnen zich met drie rondvaartboten in de Hoogeveense Vaart en Industriehaven verplaatsen. Eindpunt is de watertoren van waterbedrijf WMD. Om in het centrum te komen kan gebruik gemaakt worden van het Bellotreintje en er rijden twee historische bussen. Zowel de trein als de bussen doen alle locaties aan. In de nabije omgeving van de vier locaties zijn halteplaatsen waar u kunt in- en uitstappen. De boten, bussen en trein rijden zonder vast schema, maar wel continu.

Schip presentatie

10.00 - 16.00 uur Onder de noemer transport komen zo’n twaalf oude schepen naar Hoogeveen en een aantal oude vrachtwagens. De verschillende schepen vertellen het verhaal van de scheepsbouw en de vrachtwagens verwijzen naar het latere vervoer over de weg.

Pullebok wedstrijden

13.00 - 16.00 uur Wie wordt Pullevaarder van het jaar? De eerste Nederlandse pullebokloswedstrijd wordt in samenwerking met de Historische Kring Hoogeveen georganiseerd in de Schutstraat.
Doe mee en win de felbegeerde titel. Maximaal 15 duo's. Minimum leeftijd is 16 jaar en deelname is op eigen risico.

Voor de winnaar is er een prijs beschikbaar van
€ 150,-. Voor nummer twee € 100,- en voor nummer drie € 50,-.

Opgeven kan via info@historischekringhoogeveen.nl